Ledning

Ledning

 
Phil Shawe
Phil Shawe
President och CEO

Phil Shawe var med och grundade TransPerfect 1992. Idag är TransPerfect en global företagsgrupp och världens största privatägda leverantör av språk- och affärstjänster. Phil Shawe leder den dagliga driften och verksamheten i företaget, med huvudkontor i New York.

Under hans ledning har TransPerfect erhållit många priser och utmärkelser. Företaget har mottagit Inc 5000 Award tre gånger, Deloitte Technology Fast 500 hela sex gånger och flera Stevie Awards för försäljning och kundtjänst. Crain’s New York Business har rankat TransPerfect till ett av de största privatägda företagen och ett av de största kvinnligt ägda företagen sex år i rad. TransPerfect har också utsetts tre gånger till ett av de snabbast växande kvinnoägda och kvinnoledda företagen i Nordamerika av Entrepreneur och Women Presidents’ Organisation.

År 2008 fanns Shawe med på Crain’s New York Business prestigefyllda ”40 Under 40 list”. Han sitter i styrelsen för Girls Who Code, en organisation med ett enda uppdrag: att avskaffa könsskillnaderna inom tekniken. Shawe har talat på New York University och Columbia University.

Han arbetade tidigare som finansanalytiker vid Chemical Bank och som Global Custody Consultant på Merrill Lynch, innan han startade sin karriär inom språktjänstebranschen. Han har en MBA i ekonomi och internationell handel från New York University Stern School of Business, och han fick sin BS från University of Florida med ekonomi, marknadsföring och riskhantering som sina tre huvudämnen.

 

Roy B. Trujillo
Chief Operating Officer

Chief Operating Officer, Roy B. Trujillo, har varit på TransPerfect sedan 1999, vilket har gett honom betydande erfarenhet inom områden relaterade till behoven hos en snabbt växande företagsgrupp. Innan han började arbeta för TransPerfect var Trujillo ordförande och VD för Leona's Foods, Inc. Under hans tid där var han främst fokuserad på uppgiften att omvandla ett litet regionalt företag till en nationell leverantör av högkvalitativa naturliga livsmedelsprodukter. Produkterna som utvecklades och tillverkades av LFI såldes under företagsägda varumärken liksom de flesta av landets största återförsäljares egna varumärkesprogram. Före sin tid på Leona’s Foods, hade han olika tekniska och administrativa befattningar på IBM, SBC Communications och Chase Investment Services. Han har en MBA i företagsekonomi och entreprenörskap från New York University Stern School of Business och en BS i industriell ekonomi från New Mexico State University.

 

Mark Hagerty
Chief Technology Officer

Innan Mark Hagerty började på TransPerfect 2003 var han chef för programvaruutveckling på eTranslate, där han ledde utvecklingen av den branschledande GMS-teknologin som senare köptes upp av Translations.com. Dessförinnan arbetade Hagerty åtta år som ledande mjukvaruingenjör och avdelningschef på Adobe Systems, Inc. Hagerty ledde sammanslagningen mellan de interna databaserna och kundtjänstsystemen när Adobe förvärvade Aldus 1994. Han var också en av utvecklarna av Adobe Type-On-Call och var en nyckelmedlem i de team som implementerade PeopleSoft och SAP internt. Mark Hagerty har 20 års erfarenhet av mjukvaruutveckling och ansvarar för den tekniska visionen och lösningarna som gör TransPerfect och Translations.com till ledande i branschen. Hagerty har en BS i matematik och företagsledning vid Carnegie Mellon University.

 

Steve Tondera
Chief Financial Officer

Steve Tondera har omfattande erfarenhet från den ekonomiska verksamheten i flera företag inom olika branscher. Bakom sig har han bland annat utformning och införande av TransPerfects internationella skattestruktur, översyn av kontanthanteringssystem, installation av effektiva månadsbokslutsprocedurer, omstrukturering av professionella tjänster, processförbättringar och företagsuppdrag. Innan TransPerfect har Tondera haft rollen som CFO och ekonomichef i företag som HEI, Diversified Drilling Corporation och Fant Broadcasting Company. Tondera har vidare under nästan 30 år haft en revisorslicens (”Certified Public Accountant”) och en Bachelor-examen i ekonomi med inriktning på företagsadministration från Birmingham-Southern College.

 

Yu-Kai Ng
Chief Information Officer

Yu-Kai Ng började på TransPerfect 2005. Under hans ledning har TransPerfect framgångsrikt ökat effektiviteten i takt med sin snabba globala expansion, och har effektivt anpassat IT-investeringar till strategiska affärsmål genom hela TransPerfects företagsgrupp. Innan Yu-Kai kom till TransPerfect, startade han en teknisk konsultverksamhet vars kunder inkluderade IBM och Siebel Systems. Han har också haft ledande, tekniska befattningar på Respond.com, Full Circle Software, Puma Technology och Adobe Systems. Yu-Kai har en BA i Computer Science från University of California, Berkeley.

 

Kevin Obarski
Chief Revenue Officer

Kevin Obarski är TransPerfects Chief Revenue Officer och har huvudansvar för företagsförsäljning, kundrelationer och innovationer som driver tillväxt. Han är en hängiven möjliggörare av entreprenörskap inom TransPerfect och hjälper medarbetare från en mängd olika bakgrunder och erfarenhetsnivåer att växa till styrelseledamöter, ledande befattningshavare och andra positioner inom ledande befattningar. Kevin är engagerad i att vägleda personer för att visa dem hur man uppnår betydande och bestående framgång på kort tid.

Kevin kom ursprungligen till företagets kontor i Atlanta 2001 och har varit en kritisk drivkraft bakom TransPerfects över 100 kvartal i rad med lönsam tillväxt. Han har personligen övervakat flera nya divisionslanseringar och monterat och lett team för att lösa komplexa affärsproblem, både inom TransPerfect och för företagets kunder runt om i världen.

Kevin är stolt far till tre flickor och är aktivt involverad i välgörenhetsinsatser som inkluderar Virgin’s Galactic Unite och Girls Who Code, som båda fokuserar på att främja STEM-utbildning och karriärmöjligheter, liksom V Foundation for Cancer Research.

 

Jin Lee
Vice President of Global Production

Jin Lee är Vice President för Global Production på TransPerfect. Jin Lee leder avdelningar för översättning, tolkning och desktop publishing över hela världen. Han har unik erfarenhet av hantering av storskaliga, tekniska projekt på flera språk. Han har sin bas på företagets huvudkontor i New York, där han ansvarar för urval, utbildning, produktivitet och utvärdering av mer än 350 anställda över hela världen. Med språkkunskaper i koreanska och franska, började Jin Lee sin karriär som projektledare på TransPerfect 2003. För sitt enastående förhållningssätt och sin förmåga att välja ut stora, geografiskt spridda team för arbete med projekt, där sträng överensstämmelse och kvalitetsstandarder måste uppfyllas, befordrades han till Senior Manager på den juridiska avdelningen kort därefter. Under 2007 valdes Jin Lee till att leda vår snabbt växande life science-division och spelade en nyckelroll gällande tillväxten i våra största, globala konton. Jin Lee har en BA i ekonomi från Middlebury College.

 

Jessica Eker
Jessica Eker
Senior Vice President

Jessica Eker är Senior Vice President för Global Life Sciences och har jobbat inom TransPerfect sedan 2003. Jessica Eker har framför allt fokuserat på läkemedelsföretag och på ledningen av ett globalt team med cirka 150 säljare både inom och utanför läkemedelsbranschen. Eker har således hjälpt företaget att etablera globala partnerskap med en rad ledande läkemedelsföretag, däribland Johnson & Johnson, Pfizer, Novartis, Bristol-Myers Squibb, Daiichi Sankyo och Merck. Jessica Eker har också ansvarat för utvecklingen av TransPerfects modell för språklig validering. Hennes artiklar om översättning av kliniska prövningar kan läsas i både Future Pharmaceuticals och EPC (European Pharmaceutical Contractor) Magazine och hon var talare på den årliga konferensen Drug Information Association (DIA) år 2008. Jessica Eker tilldelades ”National VP of Sales of the Year” vid 2010 Stevie Awards for Sales and Customer Service. Hon gick ut som Phi Beta Kappa från Georgetown University i 2001 med en BSLA i spanska, företagsekonomi och italienska.

 

Lisa Chan
Lisa Chan
Senior Vice President

Lisa är baserad i vårt kontor i Washington, DC. Hon började sin karriär hos TransPerfect år 2000 med att hantera flera strategiska kunder inom ett flertal branscher. Hon är för närvarande verkställande sponsor för flera av våra största kunder. Tack vare sin erfarenhet av att arbeta inom nästan alla industrier är Lisa regelbundet i kontakt med kunder som kräver kreativa lösningar på affärsproblem som omfattar en blandning av tjänster och expertis. Internt sköter hon både vårt utbildningsprogram och vår avdelning för kundupplevelser, vars roll är att garantera att våra kunder får den servicenivå de förväntar sig av vårt team. Lisa har en kandidatexamen både i spanska och internationell politik från Penn State University.

 

Keith Brazil
Keith Brazil
Senior Vice President of Technology

Keith Brazil är Vice President inom teknologi för Translations.com med ansvar för design, utveckling, kvalitetssäkring och utveckling av GlobalLinks produktuppsättning. Utöver hanteringen av ett globalt team av tekniker, designer och supportpersonal hanterar Keith även ett team av lösningstekniker och arkitekter vars roll är att garantera en framgångsrik användning på kundens sida samt att agera som en feedbacklösning för att hantera kundförfrågningar. Tidigare var Keith lokaliseringschef hos Translations.com och arbetade i nära samarbete med produktionsteamen. Innan Keith kom till Translations.com år 2000 var han chef för datorstödd översättning för Berlitz GlobalNET i Dublin, Irland. Keith, som ursprungligen är från Dublin, har en B.Sc. i tillämpad datalingvistik vid Dublin City University.

 

Michael Sank
Vice President of Corporate Development

Michael Sank började på TransPerfect som säljare 1997, när han öppnade kontoret i Los Angeles. Han ledde företagets globala utveckling som Vice President of International Operations. Under denna tid bodde han i London, Paris, Frankfurt och Hongkong samt ledde all försäljning och produktion i Europa och Asien. Efter att ha genomfört över tjugo transaktioner inklusive förvärv av kärnteknik samt expansioner i spel, media och underhållningssektorn förvaltar han nu Transperfects Media och underhållning. Genom att arbeta tillsammans med ledningarna för TransPerfects sammanslagningspartners har han bidragit till ökad integration och tillväxt samt att de anställda fortsätter på företagen i större utsträckning. Han har ingått i den rådgivande styrelsen för LocWorld och varit ordförande i Globalization and Localization Association (GALA). Han har en BA med distinction (väl godkänd) i engelska, från San Diego State University.

 

Marc H. Miller
Vice President of Quality Systems
President of TransPerfect Medical Device Solutions

Marc H. Miller är President för TransPerfect Medical Device Solutions och Vice President för TransPerfects kvalitetssystem. TransPerfect Medical Device Solutions är den enda översättningsorganisationen i världen som är ISO 14971-certifierad och innehar certifieringar enligt både ISO 9001 och ISO 13485. Miller arbetade tidigare som Senior Research Associate för strategikonsultföretaget SIAR, där han auktoriserade bedömningar för amerikanska och europeiska medicintekniska företag. Miller har en MBA i marknadsföring från Scottish Business School vid Stirling University, Skottland, och en BA i keltiska språk och litteratur från Harvard University.

 

Matt Hauser
Senior Vice President

Matt har arbetat på TransPerfect sedan 1996 och varit engagerad i de flesta delar av vår verksamhet. I sin nuvarande roll som Senior Vice President övervakar han försäljnings- och marknadsföringsaktiviteter för teknikplattformen TransPerfect GlobalLink, världens mest distribuerade system för globaliseringshantering. Matt fokuserar på att hjälpa organisationer med sin lansering på nya marknader på ett snabbt och kostnadseffektivt sätt. Han har bred erfarenhet av att arbeta med distribution av flerkanalslösningar inom industrivertikaler på många områden. Matt arbetar också nära tillsammans med TransPerfects Enterprise Sales och PartnerLink-team för att driva på den globala teknikförsäljningen. Han är för närvarande baserad i Atlanta, Georgia, och har en kandidatexamen i engelska vid University of Florida.

 

Martha Ferro Geller
Senior Vice President, Strategic Accounts

Martha Geller föddes i Bogota, Colombia. Hon talar flytande engelska, spanska och franska och har en magisterexamen i översättning och tolkning från Middlebury Institute of International Studies i Monterey, Kanada. Martha har lång erfarenhet av global kommunikation samt översättning och lokalisering. Hon har jobbat på företag som Ogilvy & Mather och Berlitz med några av de mest framstående varumärkena på internationella marknader. För närvarande är Martha Senior Vice President of Strategic Accounts och ansvarig för Enterprise Solutions Group (ESG) på Translations.com. Hennes befattning inbegriper affärsutveckling samt att engagera och värva företagskunder. Dessa kunder omfattar ledande varumärken inom resor och turism (Hilton, Avis, Lufthansa, Starwood), teknik (DELL EMC, HPE, Citrix), bilbranschen (Nissan, Ford) och detaljhandel (Sephora, Ralph Lauren). Martha bor i San Francisco Bay-området med sin man och deras två barn. Hon är en ivrig trädgårdsmästare och tycker om att läsa och samla in pengar till bröstcancerforskning.

 

 

 
Stänga-knapp

Företagsgrupp


 
Stänga-knapp

Välj språk


Nord- och Sydamerika Europa Afrika och Mellanöstern Asien och Stillahavsområdet