Katastrofhjälp

Katastrofhjälp

 

TransPerfect har en historia av medarbetardrivna katastrofprogram. Följ länkarna nedan för att lära dig mer om specifika TransPerfect-katastrofhjälpsinitiativ. 

 

April 2020: TLS hjälpte New York State Legal Community att minska behovet av möten ansikte mot ansikte med Pro Bono Virtual Notary Services

Under april 2020 tillkännagav TransPerfect Legal Solutions (TLS) att de skulle avstå från alla avgifter för virtuella notarietjänster i New York till stöd för delstatens ansträngningar att minska personliga interaktioner under covid-19-pandemin. Virtuella notarietjänster finns tillgängliga för advokatbyråer och juridiska avdelningar i fall då den berörda undertecknaren är fysiskt belägen i delstaten New York. 

Läs mer om detta här.

 

Mars 2020: TransPerfect tillhandahåller Pro Bono-översättningstjänster till New York State and City Government för att stödja covid-19-kommunikation 

För att ytterligare hjälpa till med kampen mot det nya coronaviruset arbetade TransPerfect under mars 2020 med myndigheter på både stads- och delstatsnivå i New York för att översätta kommunikation relaterad till covid-19 till 20 olika språk pro bono. TransPerfect hade förmågan att tillhandahålla översättningstjänster för viktig information under de första skedena av nödsituationen i New York.  

Mer information kan hittas här.

 

Mars 2020: TransPerfect erbjuder företag gratis anpassade videor med covid-19-förebyggande tips på 11 språk 

Under mars 2020 skapade TransPerfect en anpassningsbar video för förebyggande tips för covid-19 för företag. Den här videon, som finns tillgänglig på elva språk, erbjöds gratis och kunde anpassas med företagslogotyper, med målet att öka medarbetarnas medvetenhet om allmänna säkerhetstips för att förhindra spridning av viruset.

Under den första veckan utnyttjade mer än 500 företag TransPerfects erbjudande. Företag som bad om videon inkluderade en rad branschledande företag från praktiskt taget alla sektorer runt om i världen.

Mer information kan hittas här.

 

Februari 2020: TransPerfect och anställdas team samlade in över 25 000 dollar för återhämtning av jordbävningen i Puerto Rico

Under februari 2020 tillkännagav TransPerfect donationer på totalt mer än 25 000 dollar till två ideella organisationer som hjälpte dem som påverkades av förstörelsen orsakad av de kraftfulla jordbävningarna i Puerto Rico. TransPerfect lanserade även ett program för att exakt matcha alla anställdas donationer till organisationerna. 

De medel som TransPerfect samlade in donerades till PRxPR och World Central Kitchen. PRxPR fokuserar på att restaurera små gårdar, bygga upp skyddscenter och skolor och tillhandahålla mat och bränsle till dem utan el. Alla donationer och ansträngningar gynnade jordbävningsoffren direkt. World Central Kitchen aktiverades även och kunde servera 2 000 måltider den första dagen. 

 

Februari 2020: TransPerfect donerade över 25 000 dollar till Australian Bushfire Relief

I början av februari 2020 donerade TransPerfect mer än 25 000 dollar till hjälp- och återhämtningsinsatser efter de australiensiska skogsbränderna. Den totala donationen var en kombination av anställdas bidrag och företagets förmåga att matcha dessa. Medlen skickades till New South Wales Rural Fire Service och australienska Röda Korset. 

Mer information om TransPerfects ansträngningar för att stoppa de australiska skogsbränderna finns här.

 

September 2019: TransPerfects svar på orkanen Dorian

Under september 2019 landade orkanen Dorian, en atlantisk orkan i kategori 5, på Bahamas och betraktades som den värsta naturkatastrofen i företagets historia. Det uppskattas att orkanen Dorian orsakade mer än 4,6 miljarder dollar i skada. Under den här tiden arbetade TransPerfect med anställda för att samla in mer än 8 000 dollar för dem som drabbats av denna tragedi. Alla intäkter gynnade World Central Kitchen.

 

Augusti 2018: TransPerfects svar på skogsbränderna i Kalifornien 

År 2018 markerade den mest destruktiva säsongen med skogsbränder i Kaliforniens historia. Totalt brann 1 893 913 tunnland ner, tillsammans med mer än 18 000 byggnader, vilket lämnade många utan hem. I kölvattnet till denna tragedi aktiverades TransPerfect Employee Matching Program, vilket möjliggjorde att enskilda anställdas donationer kunde matchas av TransPerfect för att samla in mer än 25 000 dollar till California Community Foundations Wildfire Relief Fund och amerikanska Röda Korset för att hjälpa till att ge lindring och hjälp i den förstörda regionen.

 

September 2017: TransPerfect and Employees Raise Almost $8 000 for Hurricane Harvey Recovery
 

År 2017 tillkännagav TransPerfect donationer på nästan 8 000 dollar till två grupper som hjälpte dem som drabbades av orkanen Harvey från augusti till september samma år.

Donationerna gick till Project HOPE och Houston Food Bank. Project HOPE är en internationell sjukvårdsorganisation, en humanitär icke-statlig organisation som placerar makten i händerna på lokal sjukvårdspersonal för att rädda liv över hela världen. Houston Food Bank är Amerikas största livsmedelsbank i distribution, vilket leder till bekämpning av hunger i 18 sydöstra län i Texas.

 
 
April 2016: TransPerfect och anställda samlade in nästan 5 000 dollar för dem som drabbats av jordbävningar i Ecuador och Japan
 

2016 tillkännagav TransPerfect donationer på nästan 5 000 dollar till två ideella organisationer som hjälpte till med återhämtning hos dem som påverkades av förstörelsen från två kraftfulla jordbävningar i Ecuador och Japan.

De medel som samlades in av TransPerfect gick till japanska Röda Korset och ecuadorianska Röda Korset. Japanska Röda Korset är en humanitär organisation som bedriver hjälpaktiviteter när katastrofer äger rum. Ecuadorianska Röda Korset är en del av Internationella Röda Korsets kommitté, som är världens största humanitära nätverk och når 150 miljoner människor i 192 länder genom arbete med över 13,7 miljoner volontärer.

 
 
December 2015: TransPerfect och anställda samlar in 2 500 dollar för den indiska översvämningskrisen i Chennai
 

2016 tillkännagav TransPerfect donationer på 2 500 dollar för att hjälpa flyktingar från översvämningskrisen i december 2015 i Indien. Översvämningen drabbade Koromandelkusten i de sydindiska delstaterna Tamil Nadu och Andhra Pradesh och flyttade över 1,8 miljoner människor.

 
 
April 2015: TransPerfect och anställda samlade in mer än 8 000 dollar för återhämtning efter jordbävningen i Nepal
 

Under april 2015 tillkännagav TransPerfect donationer på mer än 8 000 dollar för att hjälpa dem som drabbades av jordbävningen i Nepal.

Donationer gick till Rädda barnen i Nepal. Organisationen arbetar med regeringsministerier och partners på lokal, distrikts- och nationell nivå över hela landet för att säkerställa barns hälsa, utbildning och skydd.

 
 
November 2015: TransPerfect och anställda samlade in nästan 13 000 dollar för dem som drabbats av flyktingkrisen
 

År 2015 tillkännagav TransPerfect donationer på nästan 13 000 dollar för att hjälpa flyktingar under flyktingkrisen i Europa.

Donationer gick till UNHCR, FN:s flyktingbyrå. UNHCR är en global organisation som ägnar sig åt att rädda liv, skydda rättigheter och bygga en bättre framtid för flyktingar, tvångsförflyttade folkgrupper och statslösa människor.

 
 
Maj 2014: TransPerfect och anställda samlar in mer än 13 000 dollar för översvämningskatastrofen i Serbien
 

Under maj 2014 tillkännagav TransPerfect donationer på mer än 13 000 dollar för att hjälpa dem som drabbades av de översvämningar och jordskred som drabbade Serbien.

Donationer gick till Internationella Röda Korset i Serbien och Save the Children Balkan Flood Relief Fund. Internationella Röda Korset i Serbien är en humanitär, icke-statlig organisation som tillhandahåller humanitärt bistånd, katastrofhjälp och utbildning i Serbien. Save the Children Balkan Flood Relief Fund fokuserar på att bygga upp regionalt samarbete, förespråkande för att prioritera barn i riskminskning och katastrofberedskap samt öka barns motståndskraft och beredskap för katastrofer.

 
 
November 2013: TransPerfect och anställda samlade in nästan 16 000 dollar för återhämtning efter tyfonen Haiyan
 

Under november 2013 tillkännagav TransPerfect donationer på nästan 16 000 dollar för att hjälpa offer för tyfonen Haiyan, en katastrof som drabbade Visayas-gruppen på öar i Filippinerna.

Donationer gick till Filippinska Röda Korset och Gawad Kalinga. Filippinska Röda Korset är en humanitär organisation som har som uppdrag att tillhandahålla livräddande tjänster av hög kvalitet som skyddar människors liv och värdighet, särskilt för fattiga filippinare i utsatta situationer. Gawad Kalinga är en fattigdomsbekämpande och nationbyggande rörelse som ägnar sig åt att utrota fattigdom och återställa mänsklig värdighet.

 
 
Mars 2011: TransPerfect och anställda samlade in över 17 500 dollar för Japan Earthquake Recovery
 

Under mars 2011 tillkännagav TransPerfect donationer på mer än 17 500 dollar för att hjälpa dem som påverkades av förstörelsen orsakad av en kraftfull jordbävning utanför den nordöstra kusten i Tohoku-regionen på Japans ö Honshu. 

Donationer gick till Japan Society, en ideell organisation med målet att främja ett konstruktivt, dynamiskt förhållande mellan USA och Japan och japanska Röda Korset, en humanitär organisation som bedriver hjälpaktiviteter när katastrofer äger rum.

 
 

Januari 2010: TransPerfect svarar på jordbävningen i Haitian 

Jordbävningen i januari 2010 som drabbade Haiti 2,5 mil väster om huvudstaden Port-au-Prince, mättes 7,0 på Richterskalan med 52 betydande efterskalv. Uppskattningsvis tre miljoner människor drabbades av jordbävningen och regeringen i Haiti rapporterade att uppskattningsvis 230 000 människor förlorade sina liv, 300 000 skadades och 1 000 000 blev hemlösa. De uppskattade även att 250 000 bostäder och 30 000 kommersiella byggnader hade kollapsat eller skadats allvarligt.

I kölvattnet till denna tragedi skapade TransPerfects verkställande team TransPerfect Employee Matching Program, där individuella anställdas donationer matchades av TransPerfect. Programmet samlade in över 50 000 dollar för haitiska hjälpinsatser, där donationer delades lika mellan amerikanska Röda korset och Läkare utan gränser.

 

Maj 2008: TransPerfects svar på naturkatastrofer i Asien 

Cyklonen som drabbade Myanmar den 2 maj 2008 orsakade tusentals dödsfall och omfattande förstörelse av hem, vägar, vatten- och sanitetssystem, bränsleförsörjning och elinfrastruktur. En insamling över hela företaget, med individuella donationer från anställda matchade av TransPerfect, samlade in tusentals amerikanska dollar för CARE International, en av få hjälporganisationer med tillgång till de drabbade områdena. Hittills har över 115 000 människor hjälpt av CARE:s orubbliga engagemang för att ge hjälp till de drabbade byarna, varav många inte finns på några kartor och är mycket svåra att nå.

Kort därefter, 12 maj 2008, kom den värsta naturkatastrofen som drabbat Kina på 30 år i form av en massiv jordbävning som dödade 69 000 och skadade 374 000 fler. Miljontals människor lämnades hemlösa och områdets byggnader och kritisk infrastruktur förstördes. Enligt TransPerfect Employee Matching Program donerade företagets anställda till stöd för amerikanska Röda Korset i Kina. Tack vare denna organisations hjälpinsatser fick mer än en miljon överlevande hjälp i form av:

 • Hundratals lastbilar som dagligen transporterade hjälpmedel
 • Över 35 000 anställda och volontärer på marken som distribuerade mat, vatten, tält och andra viktiga föremål
 • Hälso- och sjukvårdspersonal utrustade för att tillhandahålla medicinska tjänster där det behövs
 • Psykosociala supportteam för att hjälpa de överlevande med känslomässiga behov
 • Räddningsenheter för vatten och sanitet för att ge rent vatten och sanitet till berörda samhällen
 • Flera projekt riktade mot långsiktiga återuppbyggnads- och återhämtningsinsatser

TransPerfects insamlingsinsatser är bara en liten del av ett ständigt engagemang för att tjäna samhället och världen. 

 

September 2005: TransPerfects svar på orkanen Katrina 

Som svar på naturkatastrofen som drabbade USA:s Gulfkust organiserade TransPerfect en företagsövergripande insamling för att gynna amerikanska Röda Korsets hjälpinsatser efter orkanen Katrina. Mellan anställdas donationer och företagets matchningar samlade vi in över 24 000 dollar i donationer.

Röda Korset har hittills samlat in nästan 800 miljoner dollar i donationer sedan orkanen och har använt pengarna för att ge hjälp genom dessa ansträngningar:

 • Nödbostäder – Sedan orkanen Katrina landade har Röda Korset tillhandahållit nästan 2,3 miljoner övernattningar i 902 skyddsbostäder i 24 delstater och District of Columbia. Den 13 september 2005 tog Röda korset hand om fler än 61 600 överlevande i 327 skyddsbostäder.
 • Hjälparbetare – Mer än 131 000 arbetare från Röda kKorset från alla 50 delstater, Puerto Rico och Amerikanska Jungruöarna svarade på Katrina. Under detta arbete utbildade Röda Korset ytterligare 74 000 personer med specialiserade katastrofhjälpfärdigheter.
 • Hungerbekämpande operationer – Röda Korset serverade i samordning med Southern Baptist Convention mer än 12 miljoner varma måltider och mer än 8,8 miljoner mellanmål till överlevande från orkanen Katrina. Den 13 september 2005 serverade Röda Korset mer än 365 000 varma måltider.
 • Ekonomiskt stöd – Röda Korset utvidgade sina ansträngningar för att ge ekonomiskt stöd till upp till tre fjärdedelar av en miljon överlevande runtom i hela landet. Hjälp tillhandahölls på olika sätt, med bland annat kundassistanskort, kuponger, checkar och kontanter.

TransPerfect och Translations.com är stolta över att stödja amerikanska Röda Korsets insatser runt om i världen.

Mer information om organisationen hittar du på www.rodakorset.se.

 

December 2004: TransPerfect svarar på den asiatiska tsunamikatastrofen

Som svar på tragedin i Sydasien december 2004 organiserade TransPerfect och Translations.com en företagsomfattande insamling till förmån för International Response Fund, Tsunami Disaster Response från amerikanska Röda Korset och International Medical Corps. Mellan anställdas donationer och företagets matchningar samlade vi in över 23 000 dollar i donationer.

Röda Korset har hittills samlat in nästan 500 miljoner dollar i donationer sedan tsunamin och har använt pengarna för att ge hjälp genom dessa ansträngningar:

 • Mer än 1,6 miljoner människor i Indonesien, Sri Lanka och Maldiverna fick mat genom ett partnerskap mellan amerikanska Röda Korset och Världslivsmedelsprogrammet
 • Amerikanska Röda Korsets sanitetsprogram på Sri Lanka hjälpte upp till 1 miljon öbor
 • Nästan 300 000 familjer fick hjälpmedel inklusive familjetält, sovmattor, matlagningsset, hygienpaket och mycket mer
 • 755 000 barn har vaccinerats i Indonesien av FN-partners med stöd av amerikanska Röda Korset

TransPerfect och Translations.com är stolta över att stödja amerikanska Röda Korsets insatser runt om i världen.

Mer information om organisationen hittar du på www.rodakorset.se

 
Stänga-knapp

Företagsgrupp


 
Stänga-knapp

Välj språk


Nord- och Sydamerika Europa Afrika och Mellanöstern Asien och Stillahavsområdet